KAKAOFRUGT PULP OG KAKAOFUGT JUICE

På det op til 15 meter høje kakaotræs stamme vokser kakaofrugten. Mange mennesker kender kakaobønnerne fra kakaofrugten fordi de bruges til at lave chokolade af. Men det er de færreste der ved at kakaobønnerne kun udgør 30% af kakaofrugten, hvilket betyder et enormt spild af kakaofrugt.

Når kakaofrugten er høstet, så knækkes den og kakaobønnerne tages ud sammen med kakaofrugt pulpen, 2-5% af kakaofrugt pulpen bruges ved fermenteringen af kakaobønnerne, men resten af pulpen og kakaoskallen går næsten altid til spilde.

Det estimeres af Upcycled Food Association ( UFA ) at der årligt går 10 mil. Tons kakaofrugt til spilde.

Det er synd fordi det er muligt at presse kakaofrugt pulpen til en velsmagende og kraftig kakaofrugt juice som igen kan videreforarbejdes til drikkeklar kakaofrugt Nektar eventuelt tilsat anden smagsgiver, dette kunne være havtorn eller ingefær. Kakaofrugt juice kan også bruges til at lave kakaofrugt sorbet, kakaofrugt glace ( Indkog af kakaofrugt ) som kan bruges som dressing i salater eller som kold sauce til desserter.

Kakaofrugt juicen er også velegnet til cocktails, madlavning og marmelade.

Kakaotræet vokser i et bælte henholdsvis 20 grader nord og 20 grader syd for ekvator.

Kakaofrugten vejer i cirka 500 gram er 25 cm lang og indeholder cirka 45 kakaobønner.

Aztekerne og Mayaerne brugte masser af kakaofrugt i spirituelle ceremonier og ritualer, f.eks i forbindelse med begravelser og bryllupper. Arkæologer har fundet kopper med spor af kakaofrugt som kan dateres til 1500 år før vores tidsregning.